O mnie
Nazywam się Paulina Wróbel, ale znajomi mówią do mnie Poli.
Jestem mamą 4-letniego Tymoteusza, żoną Łukasza.
Miłośniczką zapachu czarnej kawy z kardamonem oraz fanką mruczenia mojej kotki brytyjskiej. Jestem biotechnologiem z wykształcenia. Swoje eksperymenty biotechnologiczne zamieniałam na kuchenne rewolucje.
Uwielbiam tworzyć i odkrywać nowe przepisy oraz jeść inaczej. Na blogu znajdziecie dużo różnych, nietypowych przepisów. Swoje inspiracje kulinarne czerpię głównie od Marka Zaremby, Iny Rybarczyk, Magdaleny Pieńkos oraz Magdaleny Gembackiej. Ale naprawdę rzadko zdarza się, abym 100 % ugotowała coś z przepisu. Zawsze coś zmienię, dodam coś extra, albo to, co mam w lodówce.
Blog Trzy Razy Bez to miejsce, gdzie zdjęcie robioną są telefonem komórkowym. Blog ten stanowi dla mnie rodzaj elektronicznego przepiśnika, z którego każdy może skorzystać.
Trzy Razy Bez to przede wszystkim przepisy Bez Glutenu, Bez Mleka i Bez Cukru Rafinowanego. Można by tu jeszcze dodać bez konserwantów, bez przetworzonej produktów, jak również bez wyrzutów sumienia. Jeśli chcesz poznać zamienniki, które stosuje w kuchni pobierz darmowy e-book —-> tutaj.
Ale za to Smacznie, Zdrowo i Kolorowo jak również Nietypowo.
W mojej kuchni królują kasze (jaglana, gryczana niepalona) oraz duże ilości kolorowych warzyw, pestek oraz nasion. W przepisach znajdziecie również mięso albo rybkę.