Zupa Krem z Marchewki i Papryki z Dodatkiem Ciecierzycy oraz Kaszy Jaglanej
12/30/2020
Oj tak zdecydowanie więcej warzyw na talerzu. Mam dla Was przepis na pożywną zupę z dodatkiem kaszy jaglanej oraz ciecierzycy.
Zupa krem z marchewki i papryki zachwyca smakiem, dodatek bazylii nadaje jej ciekawego charakteru. Polecam zamienić klasyczną pomidorówkę właśnie na zupę z dodatkiem papryki i marchewki oraz selera naciowego. Poznajcie przepis.
woda albo bulion do zalania warzyw (jeśli warzywa są dobrej jakości, zupa równie dobra wychodzi na wodzie) – około 1,5 litra
Wykonanie:
Cebulę i czosnek siekam i podsmażam w garnku na maśle klarowanym. Kroję w kostkę seler naciowy i marchewkę, a w paski paprykę. Dodaję do zarumienionej cebulki i czosnku. Podsmażam 5 minut. Dodaję przyprawy.
Zalewam ciepłym bulionem albo wodą i gotuję do momentu aż warzywa będą miękkie.
Dodaje przecier pomidorowy, zagotowuję, a potem blenduję na zupę krem.
Zupa gotowana. Podaję ją z kaszą jaglana oraz ciecierzycą.
Ta strona korzysta z ciasteczek bezglutenowych i bezlaktozowych oraz bezcukrowych, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie.
Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda