Coś bezglutenowego i chrupiącego. Oj tak. Lubię takie rzeczy. Przepis na Grissini, czyli takie paluchy chlebowe, znalazłam na Instagramie u @bezglutenowego taty. Przepis jest świetny. Nic nie zmieniam, wpisuje go co do mojego przepiśnika na stałe.
Czego potrzebujemy:
Poza składnikami
Piekarnik, blacha, papier do pieczenia
Miska do wyrobienia ciasta
15 minut + czas pieczenia 15 minut
Składniki:
60 g mąki ziemniaczanej
60 g mąki ryżowej
50 g mąki jaglanej
20 g mąki z cieciorki
10 g łupiny babki jajowatej
1 łyżka oliwy
1 łyżka soli
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczka rozmarynu
150 ml wody
Wykonanie:
Do miski odważam mąki i łącze z pozostałymi składnikami.
Wyrobione ciasto odstawiam na 15 minut.
W tym czasie rozgrzewam piekarnik i blachę.
Formuję z ciasta paluchy i układam na gorącą blachę.
Piekę w piekarniku rozgrzanym na 210 stopni przez 15 minut, aż się zarumienią.
Ta strona korzysta z ciasteczek bezglutenowych i bezlaktozowych oraz bezcukrowych, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie.
Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda