Wakacyjna Zupa z Marchewką i Fasolką Szparagową
07/20/2020
Składniki:
- 5 małych marchewek
- 1 duży ziemniak
- 1 gałązka selera naciowego
- 150 g fasolki szparagowej (solidna garść)
- 3 duże pomidory malinowe
- 1 mała cebulka
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła klarowanego
- woda, możne być też bulion warzywny
- przyprawy: sól, pieprz, zioła prowasalski, tymianek
Wykonanie:
- Warzywa: marchewka, ziemniak, seler naciowy i fasolkę kroję w małą kostkę.
- Cebulę i 1 ząbek czosnku kroję w cieniutkie paseczki.
- W garnku rozgrzewam masło klarowane i wrzucam cebulę i czosnek, aby się podsmażyły około 2-3 minuty.
- Następnie dodaję pokrojone warzywa, chwilę podsmażam i wlewam około 900 ml wody, tak aby przykrywać warzywa i gotuje pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
- Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy z oliwek i wrzucam sparzone i pokrojone w ćwiartki pomidory.
- Gdy woda z pomidorów odparuję, przeciskam przez praskę 1 ząbek czosnku i dodaje do zupki.
- Chwilę zagotowuję, wsypuję przyprawy.
- Zupa gotowa.
Smacznego!
Daj znać w komentarzu czy smakowało.
Achat Topamax en Ligne sans Ordonnance
Poprzedni
Deser Kawowy z Nerkowców
Nowsze