Warzywa: marchewka, ziemniak, seler naciowy i fasolkę kroję w małą kostkę.
Cebulę i 1 ząbek czosnku kroję w cieniutkie paseczki.
W garnku rozgrzewam masło klarowane i wrzucam cebulę i czosnek, aby się podsmażyły około 2-3 minuty.
Następnie dodaję pokrojone warzywa, chwilę podsmażam i wlewam około 900 ml wody, tak aby przykrywać warzywa i gotuje pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Na patelni rozgrzewam odrobinę oliwy z oliwek i wrzucam sparzone i pokrojone w ćwiartki pomidory.
Gdy woda z pomidorów odparuję, przeciskam przez praskę 1 ząbek czosnku i dodaje do zupki.
Ta strona korzysta z ciasteczek bezglutenowych i bezlaktozowych oraz bezcukrowych, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie.
Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zgoda