
Mój Sposób Na Kaszę Jaglaną, czyli Jak Ugotować Dobrze Kaszę Jaglaną
07/12/2020

Wersja na szybko
- Kaszę wsypuję do suchego garnka i prażę na małym ogniu do uzyskania orzechowego aromatu.
- Gorącą uprażoną kaszę zalewam wodą i płaczę dwukrotnie.
- Przepłukaną kaszę zalewam podwójną ilością wody (np. jeśli użyłam szklanki kaszy, to dodaje 2 szklanki wody).
- Gotuje na małym ogniu około 10-15 minut. Nie mieszam kaszy. Czasem gotuje z przykrycie czasem bez.

Wersja nocna
- Płuczę kaszę w zimnej wodzie. Kaszę płuczę 2-3 razy tak Achat Alpuric (Zyloprim) en Ligne sans Ordonnance , aby woda była klarowna.
- Zalewam kaszę wodą w proporcji 1:2 (jedna szklanka kaszy na 2 szklanki wody). Pozostawiam na noc.
- Rano jeszcze raz przepłukuję kaszę.
- Wlewam wodę w proporcji 1:2 i gotuję około 10 minut bez mieszania.
- Mam ugotowaną kaszę jaglaną.
Poprzedni
Witaj na blogu Trzy Razy Bez
Zobacz również

Czerwone Pierogi z Kaszy Jaglanej Bezglutenowe
11/02/2020
Chrupiący Chleb Gryczany Bez Glutenu Bez Mleka Bez Cukru Bez Jajek
09/28/2020